Det finns olika sätt att jobba på för att få fler kunder. Kalla samtal och kalla mail tar onödigt mycket tid och ger ofta inte så mycket tillbaka. Istället för att hitta kunder kan du istället låta kunderna hitta dig!

tumblr_mjdttrQLOJ1rkz363o1_1280.jpg

Gör dig mer synlig på internet

Det snabbaste sättet att få fler kunder är att locka till dig de kunder som redan är inne i köpprocessen. Inte de som är nära att slutföra köpprocessen utan de som aktivt letar efter en produkt eller tjänst. De flesta använder Google för detta och genom olika sökord hittar de förhoppningsvis fram till din webbplats.

Skaffa en webbplats om du inte har någon
Har du ingen webbplats idag går du miste om väldigt många nya kunder. Vissa företag tycker att det räcker med en Facebooksida men då inte alla faktiskt finns på Facebook och kanske inte just din målgrupp behövs en webbplats. När du väl har en webbplats kan du med olika metoder som nyhetsbrev, sociala medier med mera dra trafik till din webbplats.

Hur du får trafik till din webbplats
Det finns flera sätt att öka trafiken till din webbplats och här går vi igenom både bra och mindre bra alternativ.

Sökmotoroptimering

Den största källan till fler kunder som aktivt söker efter en produkt eller tjänst kommer via Google. För att lyckas nå högre i sökresultaten behöver din webbplats sökmotoroptimeras. Detta är något som vi på Prospect Partner kan hjälpa dig med. Sökmotoroptimering är dock en mer långsiktig strategi eftersom det kan ta lite tid innan Google släpper upp dig högre i sökresultaten.

Även om strategin är långsiktig är det viktigt att optimeringen görs för att du ska kunna konkurrera om alla de kunder som finns där ute. Det här blir också billigare för dig i längden då du kan hålla ner kostnaderna för reklam och annonser.

Köpa länkar ger dig inte fler kunder

Ett något sämre alternativ är att köpa en massa länkar på andra webbsidor som pekar på din webbplats. Detta är inget att rekommendera då din länk oftast hamnar på webbplatser som inte relaterar till vad din webbplats handlar om. Det kan ge en snabb effekt men ganska snart ser Google att det inte är relevanta länkar och då åker du snabbt ner i sökresultaten igen.

Trafiken från de olika webbplatserna ger dig heller inte fler kunder då besökarna oftast inte får någon korrekt information om vad det är de klickar på.

Landningssidor

Ett annat alternativ är att arbeta med sociala medier och med annonsering till exempel via Google Ads och Facebook Ads. För att hålla annonskostnaderna låga behöver varje annons riktas till en specifik webbsida som är optimerad för annonsen.

En sådan sida kallas en landningssida och det är något vi kan hjälpa dig med som komplement till din webbplats. Varför annonskostnaderna blir lägre är för att annonseringstjänsterna jämför din annons mot hur relevant den är för innehållet på den webbsida du vill att besökaren ska hamna på från annonsen. Desto bättre relevans desto större chans för lägre kostnad per klick på din annons.

Landningssidor fungerar också bra för att fånga upp besökare som söker via Google.

Annonsering

Som vi gick igenom i avsnittet om landningssidor kan annonsering ge effekt med ökad trafik. Det är ett bra sätt att visa att du finns och att stärka ditt varumärke. Annonsering är också bra för att skapa ett behov av dina produkter och tjänster hos potentiella kunder.

Du kan med rätt utformning av dina annonser sätta igång köpprocessen för din målgrupp. Återigen är det en fördel med en bra landningssida för att fånga upp dina nya kunder.

Sociala medier

Precis som annonsering är sociala medier effektfullt för att visa att du finns och att stärka ditt varumärke. Genom att använda de sociala mediernas relationsskapande möjligheter kan du på ett mycket djupare plan skapa ett behov av dina produkter eller tjänster. Med bra och relevant innehåll i sociala medier kan du också driva trafik till din webbplats.

Prospekts

Det bästa alternativet för att hitta kunder medan du väntar på att sökmotoroptimeringen ger effekt är att använda dig av våra prospekts. Vi har byggt upp webbplatser som handlar om olika branscher och för de webbplatserna har vi arbetat med sökmotoroptimering så att vi kan ge dig fler kunder.

Vi har färdiga metoder för fler kunder till dig!

Vi har flera färdiga metoder för att kunna ge dig fler kunder!

Vi hjälper till med sökmotoroptimering för din webbplats. För bästa resultat kan vi skapa landningssidor som komplement till din webbplats. Behöver du snabbt hitta nya kunder kan du använda dig av våra prospekts.

Vi kan på det här sättet hjälpa dig med att få kundbasen att växa. Kontakta oss för att höra vad vi har att erbjuda dig!